On vähän ongelmia tuon ilmestyneet osat-laatikon kanssa, kun ei tahdo päivittyä. Jos ei näy ekoja osia, painakaa arkisto-kohasta marraskuu, ja selatkaa sivun alas. Alhaalla on kaikkein vanhimmat osat. Koitan silti saada tuon toimimaan kunnolla!:)

273146.jpg

Viime osassa Annlisan huolet häivenivät esikoispojan kasvaessa aikuiseksi. Nyt Annlisa on suorastaan onnellinen, pitkästä aikaa! Mikael on nimittäin löytänyt rakkauden, lapsuudenystävä Jaana Hallavaaran, siis nykyisin Jaana Lehtolan. Pari avioitui heti Mikaelin kasvettua. "On se kummallista, että Gullik oli silloin naisasioissa oikeassa! Hänhän kaavaili Jaanaa Mikaelin tai Santerin puolisoksi.. Mutta kävikin niin hyvin, että Mikael ja Jaana suorastaan rakastuivat toisiinsa! Voi, kyllä he saavat kauniita lapsia, molemmat ovat niin koreita, että!" Annlisa ajatteli hymy huulillaan seuraten esikoispoikansa häitä. Mikael ja Jaana päättivät jäädä taloon asumaan siksi aikaa, kun Santeri kasvaisi aikuiseksi ja aviotuessaan saisi perintörahat.

273147.jpg

Ennen Santeria kasvoi kylläkin Kauno. Itse asiassa hän kasvoi heti häiden jälkeen, vain muutamaa sekunttia myöhemmin! (Kauno on niin kaunis, olisin halunnut hänestä perijän, mutta Gullik teki sen mahdottomaksi. Tai siis minä tein.)

273148.jpg

- Mikael, arvaas mitä? Minä olen raskaana, saan lapsen! Jaana sanoi hellästi rakastamalleen miehelle.

- Kultaseni! Sehän on upeaa! Mikael sädehti. - Haetaan äiti tänne, hän ilostuu varmasti, hän jatkoi tietäen äitinsä olevan uutisen kuultuaan onnensa kukkuloilla.

273149.jpg

Ja niinhän Annlisa oli. Hän rutisti poikaansa ja tämän vaimoa kovasti, ja alkoikin jo suunnitella Mikaeli ja Jaanan taloa, ja vauvan vaatteiden tekemistä. Onnellista hymyä ei Annlisan huulilta pyyhittäisi vielä pitkään aikaan!

273150.jpg Santeri kasvoi, ja Mikael ja Jaana lähtivät rakentamaan taloaan. Santeri oli jo nuorempana iskenyt silmänsä Ruusu Röyhkään, ja aikuistuttuaan Ruusu pakkasikin kapsäkkinsä ja muutti Lehtoloille. Hän ei vain vielä tiennyt, kuinka pitkäksi aikaa, sillä Annlisa ei ollut vieläkään tehnyt päätöstään perijästä. Mutta kohta hänen olisi päätettävä, sillä jos Santerista ei tulisi perijää, hänen olisi alettava rakentaa taloa hänelle ja tulevalle vaimolleen. Ja ehkä lapsellekkin.

273151.jpgMikaelin astuttua avioon Annlisa oli ollut onnellinen, mutta vielä onnellisempi hän oli, kun lempipoika Santeri avioitui. Ja vieläpä Annlisan nuoruudenystävä Jutta Röyhkän lapsen kanssa!

273152.jpg

Tanelista kasvoi hyvin komean näköinen nuorimies. (Muttei silti yhtä komean kuin Kaunosta saattaa tulla:|) Annlisa oli jo tehnyt päätöksensä Tanelin kohdalla, hänestä ei tulisi perijää, sillä Taneli oli hyvin laiska, ja nukkui arkipäivinä työnteon sijaan ainakin kymmeneen!

273153.jpg

Henrikistä taas ei tullut yhtä komeaa, mutta Henrik oli sentään työn raskaan raataja! Hän teki laiskuriveljensäkin edestä työt, ja saikin palkkioksi sädehtivän äitinsä. Nyt Annlisan tulisi enää päättää, Santeri vai Henrik? Vaiko sittenkin laiska Taneli? (Sanokaa tekin mielipiteenne kommissa. Santerista tuli muuten samannäköinen kuin Taneli, vaan hieman suuremmat kasvot vanhemman iän takia.)

273155.jpg

Taas yhdet häät, ja vieläpä aidolla rakkaudella! Taneli on hieman (vuosisadan vähättelyllä) raivoissaan isolleveljelleen Santerille, sillä hän oli Annlisan suosikki perijäkilvassa. Henrik taas jo suunnittelee omaa avioitumistaan, jolla pääsisi kivasti Tanelin ohitse.. Kauno taas mietti musertuneena, miksei hänestä voisi tulla perijää. Kauno tiesi, että Annlisa rakasti häntä hyvin paljon. Mutta hän myös tiesi, ettei hänen edesmennyt isänsä rakastanut häntä himppuakaan. Ja se koversi Kaunon muutenkin pieneen sydämeen ison lommon, joka ei ottanut täyttyäkseen.

273156.jpg

Annlisa on onnensa kukkuloilla! Ensin avioitui esikoinen Mikael, ja vauvakin tulossa, ja sitten vielä lempipoika Mikael Annlisan nuoruudenystävän tyttären kanssa, ja Annlisa sai äsken tietää Ruusunkin odottavan lasta! Hänestä tulisi kohta isoäiti! "Jos Santerin lapsi syntyy täällä, tänne hänen on jäätävä. Kyllä, Santerista tulee perijä, jollei jotain hätkähdyttävää tapahdu, eikä mitään varmastikkan tapahdu." hän ajatteli tyytyväisenä.

Mutta kuinka väärässä Annlisa olikaan laskiessaan Santerin varaan. Sillä jotain kyllä tapahtuu. Sen, mitä se on, saat selville ensi jaksossa. Kannattaa lukea! JA MUISTAKAA KOMMENTTI! Ja perijäkysely, Santeri, Taneli vai Henrik?

(Ja linkittää voin, sanokaa vain kommassa osoite. Tajusin vihdoinkin miten linkittäminen tänne tapahtuu. :D ) Joojoo, tiedän, olen hyvin paksukalloinen.