278259.jpg

Kun aluksi vain Jaanalle ja Mikaelille ja heidän jälkikasvulleen suunniteltu talo alkoi käydä pieneksi, alkoi pohtiminen siitä, mitä pitäisi tehdä. Jaana oli kovasti kiintynyt Santeriin ja Ruusuun, ja tietysti veljeensä, kuten Mikaelkin. Hän vietti myös paljon aikaa vastasyntyneen Hemmingin kanssa. He halusivat kaikki asua yhdessä, mutta tässä talossa se ei ollut mahdollista.

278260.jpg

Ja niin he päättivät muuttaa. Muuttaa pois koko Sumulaaksosta Tanelin ja Marikan luo Ruohometsään. Taneli oli kovasti kaipaillut sukulaisiaan, sillä hänellä ei olisi eikä tulisikaan olemaan maailmassaan muita perheenjäseniä kuin Marika. He eivät nimittäin voisi enää saada lapsia, Marika oli jo niin vanha. Se oli Tanelille suuri pettymys, sillä hän haaveili, että kuusi hänen lapsistaan menisi naimisiin. Jos Mikael, Jaana, Ruusu, Janne sekä lapset Laura, Santeri ja Hemminki muuttaisivat ruohometsään Tanelin ja Marikan luo, Taneli saisi hoivata lapsia kuin omiansa. Ja niin päätös oli tehty. Sumulaaksossa Lehtoloiden suvusta enää asui nuori Kauno, sekä Henrik, Ira ja Annabel.

278264.jpg

Vaikka muut sukulaiset muuttivat, elämä jatkui hyvinkin aktiivisena Lehtoloilla. Ira oli taas raskaana! Ehkäpä sieltä saataisiin se kauan kaivattu poika..? Niin ainakin Henrik toivoi, vaikka rakastikin syvästi Annabelia.

278261.jpg

Koitti myös Annabelin syntymäpäivä. Tyttö oli niin soma isänsä sylissä ruskeat silmät innostuneina! Hänestähän kasvaisi taapero!

278263.jpg

Annabelista kasvoikin hyvin kaunis neitokainen! (Joka ei onnekseen saanut isänsä järkyttävää nokkaa, joka taas oli peritty Gullikilta)

278265.jpg

Iran vatsa oli jo kasvanut hyvin suureksi! Iran kaikki raskaudet ovat sujuneet täysin ongelmitta, hän ei edes ole pyörtynyt kertaakaan, vaan on ollut energinen. Hänellä ei onneksi ole samaa sairautta, jota Annlisa sairasti aina raskaana ollessaan. Ira oli Henrikille kaikki kaikessa, ja hän hoivasi ja rakasti vaimoaan minkä kerkesi. Myös Annabeliä ja Kaunoakin hän rakasti, muttei yhtä paljoa. Ira oli Henrikin ensirakkaus.

278266.jpg

Ja sitten koittikin synnytys.

- Henrik! Synnytän nyt! Tuo lämmintä vettä ja huopa vauvalle, jotta hän ei palellu, Ira jakoi ohjeita, vaikka lievät poltot olivatkin jo alkaneet. Iralla oli ollut onni myötä, hänen raskautensa eivät olleet vaikeita, ja synnytyskin oli aina helppo. Toisin kuin Jaanalla, joka tarvitsi tohtorin ja lapsenpäästäjän, jotta selviytyi hengissä kovista kivuista.

278267.jpg

Hetken kuluttua Ira synnyttikin terveen pojan, Aleksanterin. Henrik ei ollut aivan niin innoissaan, vaikka poika olikin tullut. Vaikka hän ei ollut varsinainen rasisti, hän olisi halunnut jälkeläisistään valkoisia. Hän vain katsoi järkyttyneenä Iraa ja poikaansa.

Hyväksyykö Henrik mustan poikansa? Saavatko hän ja Ira vielä lisää lapsia? Entä miten käy Kaunon? Muuttaako hän muiden ei-perijöiden tavoin Ruohometsään, vai jääkö hän Sumulaaksoon? Kysymyksiin saat vastauksen lukemalla seuraavan osan!