Viime jaksossa Henrik kuoli, ja Ira masentui pahasti. Jakson lopussa Ira kuitenkin synnytti kaksoset, Akselin ja Tinjan. Silloin Ira näytti vielä onnelliselta. Mutta tuleeko asia muuttumaan tämän jakson kuluessa? Sen saat selville vain lukemalla!

281236.jpg

Henrikin rakastama - ja toki Irankin - Annabel kasvoi lapsi-ikäiseksi! Hänestä tuli hyvin kaunis, vaaleahiuksinen tyttö. Mistäköhän Annabel on saanut hiuksensa..? Varmaankin isoäiti Annlisalta.

281237.jpg

Myös Aleksanteri kasvoi. Hänestä tuli niin kaunis, että taidanpa valita hänet perijäksi..

281239.jpg

Kauno tutustui erääseen neitoon, Sirkku Mikanpoikaan, ja he ihastuivat toisiinsa heti.

281241.jpg

Kaunon vanheneminen oli lähellä.

- Nain Sirkun, ja me muutamme yhdessä Ruoholaaksoon! Ja hankimme lapsia, totta, paljon lapsia.. hän suunnitteli yhteistä tulevaisuutta.

Sirkku muutti Lehtoloille valmiiksi kihlausta varten, vaikka oli vasta teini.

281242.jpg

Sirkusta kasvoi kaunis nainen! Hänen tavoitteensa on mammona, ja toiveina on päästä rikkaisiin naimisiin. Ikävä kyllä Kauno ei ole enää kovin rikas annettuaan Iralle suurimman osan rahoistaan lasten avuksi...

281243.jpg

Ja niin kasvoi Kaunokin. Hän päätti kihlata Sirkun jo sinä iltana. Häitä vietettäisiin aamupäivästä. Hoppu johtui siitä, että Kaunolla oli ikävä Mikaelia. Hän oli aina ihaillut isoveljeään suuresti. Hän halusi myös tavata Henrikin ja kaikki veljenpoikansa ja -tyttärensä.

281247.jpg

Kauno kosi Sirkkua, mutta tämä kieltäytyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

- Kauno, rakastan sinua, mutten halua kanssasi kihloihin. Et vain ole sitä, mitä haluan elämältäni. Toivon että ymmärrät.. Sirkku sanoi rauhallisesti, ja sanoessaan hän tajusi, mitä hän oli tekemässä. Hän oli tekemässä elämänsä suurimman virheen. Virheen isolla V:llä.

281248.jpg

Kauno murtui asiasta, ja päätti olla antamatta Sirkulle ikinä anteeksi. Sirkku koitti paikkailla asiaa kosimalla vuorostaan Kaunoa, mutta Kauno oli vieläkin niin luokkaantunut, että ei edes alentunut vastaamaan, vaan heilautti vain kättään torjuvasti.

281244.jpg

Ira sai kuitenkin solmittua parin suhteet kuntoon, ja Kauno ja Sirkku menivät kihloihin. Aamulla vietettäisiin häitä, ja sitten nuoripari muuttaisi Ruohometsään! Sirkku oli tosin vieläkin hieman epäileväinen, sillä hän olisi halunnut rikkaan aviomiehen. Mutta Kaunoon hänen oli tyytyminen..

281251.jpg

Aamulla juhlittiin. Mutta kesken toimituksen, kun Kauno oli juuri vannonut rakkautensa Jumalan nimeen, ja oli asettamassa sormusta Sirkun sormeen, Sirkku vetäisi kätensä pois, ja käveli kaaren alta tyynen rauhallisesti pois jättäen tyrmistyneen Kaunon paikalleen sormus yhä kädessä. Sirkku haluaisi - ja myös saisi - rikkaan miehen.

281252.jpg

Ira tuli hakemaan kiireen vilkkaa onnettoman Kaunon pois kaaren alta. Kauno oli aivan kuin maansa myynyt. Ira ei ollut nähnyt Kaunoa koskaan tällaisena lukuunottamatta Henrikin kuolemaa.

281253.jpg

"Elämässä on vain kaksi onnea. Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Minulla ei ole enää kumpaakaan. Olen vain yksinäinen sydän muiden joukossa. Sirkulla on haaveensa, Iralla on lapsensa, kaikilla on joku. Minulla ei ole ketään, jonka puolesta voisin kuolla. Siispä minun on jätettävä tämä maailma." Kauno ajatteli tukehduttaessaan itseään hengiltä.

281255.jpg

- Mitä minä olen tehnyt!? huusi Sirkku, joka sattui paikalle.

- Sirkku. Sinä tapoit minut ensimmäistä kertaa eilen illalla, kun hylkäsit kosintani. Toisen kerran tapoit tänään, jättämällä minut alttarille. Ja nyt, kolmannen, ja viimeisen kerran tapat minut nyt. Et edes tajua, miksi teen tämän. Koska rakastin sinua, ja petit minut, Kauno henkäisi kuoleman tullessa lähemmäksi. - Muista, tämä on syytäsi, ilman sinua olisin vielä hengissä.

281256.jpg

Ja niin Kauno oli poissa.

281258.jpg

- Sinä tapot hänet! Välitit vain rahasta! Mikään summa ei ikinä tuo Kaunoa takaisin!

- En minä häntä tappanut! Hän tappoi itsensä aivan itse! Sirkku huudahti kiihtyen.

281259.jpg

- Hän oli jo henkisesti kuollut heti, kun tapasi sinut! Senkin murhaaja! Nyt häivyt talostani! Ira huusi raivokkaasti tapellen Sirkun kanssa.

- Minä.. en.. murhannut.. häntä.. Sirkku tavailee tappelun keskellä.

281260.jpg

- Kehtaatkin väittää, ettet tappanut Kaunoa. Todiste on takanasi, Kaunon hautakivi. Sinä lähdet täältä nyt, etkä tule koskaan takaisiin. Ja saisinko Kaunon äidin hääpuvun takasin, kiitos?

Masentuuko Ira taas, kun joku hänen läheisensä kuolee? Miten Ira selviää yksin neljän lapsen kanssa? Löytääkö hän uuden rakkauden? Lue ensi osa, niin saat tietää lisää!