Tämä ja edellinen jakso ovat vähän tällaisiä välijaksoja, joissa ei pahemmin mitään tapahdu. Kasvua, muuttoja jne. Mutta sitten seuraavassa jaksossa seurataan jo enemmän perijäksi valitun Jacquesin elämää, vaikka pienemmät sisarukset silloin saattavat vielä talossa olla.

a.jpg

Kasvuvuorossa tällä kertaa kaksoset, ensimmäisenä Annlisa. Vanhempana hän tulee taatusti näyttämään äidiltään, hän on perinyt paljon ranskalaisen äitinsä piirteitä, eli kaunis lapsi odotettavissa. Kaksoset olivat aina olleet vanhemmille lähellä sydäntä, ja siksi he päättivät tehdä heidän elämästään hyvin onnellista. Heillä oli jopa nyt hieman aikaa, kun talossa ei ollut muita pienokaisia samaan aikaan. Mutta odottakaas vaan..

b.jpg

Sitten kasvoi Aimeé, joka sai vielä enemmän äitinsä piirteitä. Aimeésta tuli todella kaunis pienokainen, isän suosikki. Akseli oli myös hyvin pahoillaan, ettei naisista voinut vielä tulla perijöitä. Niin ei vain tehdä.

c.jpg

Ira jätti kuollessaan Akselille paljon rahaa, ja rahoilla Akseli osti uljaan hevosen, jonka hän risti Woraugiksi. Woraug oli hyvä hevonen, se palveli perhettä monella tavalla. Aamulla oli helpompi lähteä kirkkoon kun ei tarvinnut mennä jalkaisin, ostokset saatiin hoidettua torilta nopeammin viileään, pojat saatiin ajoissa opinahjoonsa sekä ystäviä nähtiin useammin.

d.jpg

Koska kaksoset olivat lähimpänä vanhempien sydämiä, heitä opetettiinkin eniten. Ketään muita lapsista ei oltu opetettu, he olivat oppineet kaiken aikanaan. Mutta Aimeén ja Annlisan kohdalla tehtiin poikkeus, ensin heitä opetettiin käymään potalla, ja sitten kävelemään.

- Hyvä! Aimeé-kultaseni, sinähän osaat kävellä! Tule äidin luokse, niin äiti antaa pusun! leperteli ylpeä Jacqueline katsellessaan lapsensa ensiaskelia.

e.jpg

Myös Annlisa opetettiin kävelemään. Annlisa oli hieman rauhallisempi tapaus, siskonsa Aimeé taas otti tavakseen hypähtää itse pois kehdosta, jos kukaan ei ehtinyt häntä auttamaan.

f.jpg

Eline ja Akseli päättivät yhdessä, että Jacquesista tulisi perijä. Niinpä Akseli alkoi kaksosten hoidon ohella metsästämään hänelle puolisoa. Akseli löysikin oikean aarteen, Maaretin, joka oli erittäin hyvä siivoamisessa ja ruoanlaitossa. Maaretista tulisi Jacquesille oiva puoliso!

g.jpg

Kun puolisoasia oli hoidettu pois alta, keskityttiin taas nykyhetkeen. Lapsosille oli opettettava puhumisen jalo taito! Rauhallinen ja oppikykyinen Annlisa oppi hetkessä puhumaan. Akseli toivoi, että Annlisa pääsisi joskus hyviin naimisiin jonkun arvoisensa miehen kanssa. Noilla aivoilla Annlisasta olisi vaikka yliopistoon! Mutta ikävä kyllä, Sumulaakso ei ollut kovin tasa-arvoinen asuinsija, eikä yliopistoon haluttu naisia opiskelemaan, ainoastaan keittiöön. Ja sinnehän ei Annlisaa laitettaisi!

h.jpg

Aimeé ei oikein jaksanut keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, ja siksi häneltä menikin kauemmin aikaa oppia puhumaan.

"Aimeéstakin tulee joskus oikein hyvä perheenemäntä, jämäkkä ja silti lempeä. Mutta aivan erilainen kuin sisarestaan!" ajatteli Eline katsellessaan tyttäriään.

i.jpg

Pian oli aika jättää kävelyharjoittelut jälkeensä, ja kasvaa hieman suuremmaksi. Annlisasta kasvoi erittäin kaunis neitokainen, aivan äitinsä näköinen. Annlisa on ujohko, mutta erittäin viisas. Jo pienellä iälläänkin hän voitti isommat veljensä shakissa leikiten ja osasi vastata nokkelasti aikuisten vaikeisiin kysymyksiin.

j.jpg

Niin kasvoi myös Aimeé. Hän on myös enemmän äitinsä näköinen, mutta hänellä on hieman pyöreämmät kasvot. Aimeé on leikkisä lapsi, joka jaksaa riehua ulkona tuntikausia.

k.jpg

Kun Gabrielista ei tullut perijää, tämä matkusti luostariin, ja sen jälkeen papiksi opiskelemaan. Häntä seurasi myös Aleksanteri, joka taasen päätti mennä yliopistoon kirjallisuuden opettajaksi, hän oli loistava kirjoittaja! Hän osasi kertoa pikkusisaruksilleen jännittäviä satuja, ja kirjoittaa tarinoita. Jacquesin ja Marqueritan tulisi ikävä häntä!

l.jpg

Nyt, kun perheessä ei ollut enää kuin Eline, Akseli, Rita, Jacq, Aimeé, Annlisa ja Kazul, olisi perheenlisäys mahdollinen! Kohta talossa olisi taas pieniä jalkoja tepsuttamassa..

Onnistuuko perheenlisäyshaaveet, vai katkaistaanko unelmalta siivet? Rakastuuko Jacq Maaretiin, vai toivooko hän puolisoksee aivan jotain toista? Jos kyllä, niin ketä?

Saatan joutua pitämään tauon, sillä pelissäni on outo bugi, ettei sim voi muuttaa tontilta pois. Jos laitan simin etsimään uutta asuntoa, sim ottaa lehden käsiinsä, mutta siihen se sitten jääkin. Tietokoneen kanssa sama juttu. Ja on vielä toinenkin bugi, tontille ei voi muuttaa kukaan. Jos ehdotan yhteen muuttamista, sim vastaa, ettei hän voi muuttaa, sillä sen lemmikki olisi tiineenä. Se ei ole totta. En tiedä, mitä oikein teen, jos tontilta ei voi muuttaa pois, eikä tontille voi muuttaa. Olen jo kokeillut vaihtaa taloa, ei onnistu uudellakaan tontilla. Mutta, ehdotuksia?